Denna motionscykel AL2 från tyska Christopeit Sport är en populär och storsäljande modell i den övre budgetklassen. Den är vårt val som den bästa budgetmodellen 2024! Precis som med Finnlo Exum handlar det om en tysk kvalitetscykel, dock med vissa kompromisser för att kunna hålla ett lägre pris.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sporttema!

PS: Spana gärna in ”lillebror” Motionscykel AL1 också!

Christopeit Sport AL2 – Specifikationer

Christopeit Sport AL2 är bästa budgetval enligt sidan bäst i test

På denna modell hittar du följande prestanda:

  • Maskinvikt: 30 kg
  • Mått: 96 x 59 x 134 cm
  • Maximal användarvikt: 150 kg
  • Motstånd: 20-400 Watt med 24 olika nivåer
  • Svänghjulsvikt: 9 kg
  • Transporthjul: Ja
  • Träningsprogram: 17 stycken, bland annat 4 pulsbaserade, ett hastighetsberoende och ett med fokus på kroppsfett.

Fördelar och nackdelar

Denna motionscykel AL2 är bästa val för dig som är ekonomisk

Detta är en träningscykel som verkligen ger valuta för pengarna. Du kan hitta ännu billigare budgetmodeller, men då riskerar du att få en cykel som inte riktigt håller måttet. De billigaste budgetmodellerna har även lägre byggkvalité vilket gör att de slits ut snabbare, går lättare sönder och i längden då ändå blir dyrare på grund av antingen reparation eller ett nytt köp.

De största nackdelarna med denna motionscykel AL2 handlar främst om att det är vissa kompromisser när det kommer till kvalité och funktioner. Till exempel är motståndet av enklare permanentmagnetisk typ, istället för elektromagnetiskt (EMS) som återfinns i lite dyrare cyklar. Men så länge du inte använder cykeln riktigt hårt eller väldigt ofta är det knappast något du kommer känna är en stor nackdel.

Den är utsedd till bästa budgetval av sidan Bäst i Test och det är även Sporttema.se’s storsäljare inom kategorin. Läser man kundrecensioner och omdömen på Sporttema är ca 9/10 toppbetyg. Självklart kan man inte lita till 100 % på omdömen från en webbshops egen sida, men att det är så många ger ändå en fingervisning.

Sammanfattning – Motionscykel AL2

Vill du köpa en billig och prisvärd träningscykel som ändå håller måttet är Christopeit Sport AL2 det bästa valet enligt oss. Den säljs i dagsläget endast på Sporttema.se som har fri frakt och lägsta pris garanti.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sporttema!