Som bästa proffsval rekommenderar vi denna Spirit Fitness CU800 som är en motionscykel i högsta ligan. Är du ute efter en billigare modell kan du gå till vår startsida för att läsa mer.

Spirit Fitness CU800 – Data och specifikationer

Spirit Fitness CU800 är bästa premiumval enligt oss!

Denna premiumcykel har följande egenskaper:

  • Maskinvikt: 52 kg
  • Mått: 108 x 55 x 136 cm
  • Maximal användarvikt: 200 kg
  • Motstånd: Maximalt 600 Watt i 40 olika nivåer
  • Svänghjulsvikt: 13,5 kg
  • Transporthjul: Ja
  • Träningsprogram: 10 stycken förinställda, pulsstyrt samt möjligheten att skapa egna program
  • Övrigt: Elektromagnetiskt motstånd (EMS)

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningspartner.se!

Dess fördelar och nackdelar

Panelen på en CU800

Detta är som sagt vårt proffsval och oundvikligen blir då prislappen extra hög. Priset är också den största nackdelen och minskar den potentiella kundkretsen. Det är inte alla som lägger ut så här mycket för en motionscykel, när man kan få en alldeles tillräcklig för runt 4-5 tusen. I övrigt ser vi inga större nackdelar med modellen. Ett tidigare klagomål från kunder var att bruksanvisningen inte fanns på svenska, vilket nu är åtgärdat.

Fördelarna med CU800 är såklart den genomgående höga kvalitén i ram, konstruktion, träningsdator med mera. Detta är en träningscykel som kommer stå pall för alla test och även kan lämpa sig för lättare kommersiellt bruk, till exempel på ett företagsgym, hotell eller liknande. Svänghjulet är på hela 13,5 kg vilket är cirka 30-70 % tyngre än de flesta billigare modeller på marknaden. Detta kombinerat med ett elektromagnetiskt motstånd ger en jämn och tyst gång – perfekt om man till exempel vill ha cykeln framför TV:n eller liknande.

Dock ger denna höga byggkvalité upphov till en viss mindre nackdel, nämligen att cykeln blir extra tung. Den väger 52 kilo och trots att den har transporthjul kan den upplevas som lite svårflyttad av mindre starka personer.

Sammanfattning

Är du ute efter att köpa en riktigt kvalitativ topprodukt är Spirit Fitness CU800 ditt bästa val enligt oss. Den säljs i dagsläget endast på Träningspartner.se som har fri frakt över 500:-

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningspartner.se!