När man är van vid det svenska klimatet så är man också van vid att det är ofta man tvingas ta buss, tåg eller till och med bil istället för att promenera eller ta cykeln. Det är ingenting man aktivt väljer, utan det är helt enkelt något man får acceptera. Man kan ju inte cykla omkring, eller ens promenera alla gånger, när det är glashalt för det kan innebära direkt livsfara och det är det inte värt. Detta skrev vi också om vi vårt förra inlägg.

Alla som någon gång cyklat omkull eller halkat på isiga gator vet att det är en sak man inte vill vara med om en gång till i sitt liv. Då de flesta som bott i Sverige några år av sitt liv varit med om att snö och is ställt till det på ett eller annat sätt så är det också så att man respekterar vädret och lever därefter, även om det är tråkigt att vädret ska påverka hur man tar sig till och från skola och arbete.

Plötsligt slår det bara till

Det är svårt att cykla i snö

En annan sak som vi som bor i Sverige vet är att det här med kyla, snö och is plötsligt bara smäller till utan att vi riktigt hänger med i svängarna. Trots att det är någonting som händer varje år så är det alltid lite kris iallafall i de södra delarna av landet när det är så att vintern kommer och detta påverkar inte bara tågtrafiken, utan det är även så att vana cyklister står handfallna efter jobbet första dagen det snöar och får ta med sig cykeln hem utan att cykla på den.

Visst är det så att det är lika tråkigt varje gång detta händer, men det finns en bra lösning och lösningen heter motionscykel. Om man bara kan försöka sig på en post-it till nästa år så att man är redo när det händer så kan man också göra så att man antingen köper sig en motionscykel lite tidigare under hösten, eller att man tar fram den man redan har. Om man sätter igång och använder den innan man är tvungen till det så blir det mer av en trevlig upplevelse, för då känns det mer självvalt och det fungerar ju alltid bättre rent psykiskt, så då slipper man att bli ledsen och besviken för att man inte kan cykla, för det kan man visst, bara inte på gator och torg!

Handla innan motionscyklarna tar slut!

Det är smart att se till att köpa sin motionscykel innan högsäsongen (december till februari) drar igång, för om man inte är ute i god tid så kan man stå där utan när det väl är dags och det vill man inte! Ni kommer väl ihåg när alla pulkor som fanns i hela Malmö tog slut för några år sedan när det kom snö i Skåne som faktiskt stannade kvar ett tag? Lite så är det med motionscyklar, löpband med mera. Det gäller att vara ute i god tid, helt enkelt!

Eftersom det är ganska stora produkter vi talar om här så kan nätbutikerna inte ha hur många som helst inne, så det är inte som att tennisbollarna tar slut, direkt, utan det är ganska rimligt. Är du bara snabb och ser till att vara framme och handla innan alla andra får samma tanke så kan du dock se fram emot ett par trevliga cykelrundor hemma medan det är snö och kallt ute.