För alla er som brukar använda cykeln vart ni än ska så är det alltid lika trist när det är dags för höst och vinter då det innebär att det snart är dags att lämna cykeln hemma ett par månader.

Snö och is på vägen

Den första veckan brukar vara värst, eftersom det är då man verkligen saknar det, men sedan vänjer man sig vid bussen, tåget, bilen eller promenadtakten. Visst skulle man önska att det var så att man kunde cykla året runt och varje dag, men i det här landet är det inte lätt att få till det med några som helst utomhusaktiviteter då det ofta är kallt och regn eller snö.

Det som följer med kyla och vinter är ju också att det bli halt och det är aldrig kul att behöva cykla omkull, oavsett om man är vuxen eller barn. På tal om det så är det ju många som cyklar med barnen till dagis och det är tråkigt när man får sluta med det, eftersom det är ett bra uppvaknande under tidiga morgnar både för en själv och för barnen. När det är snö kan man ju alltid starta dagen lite tidigare och ta pulkan då det brukar vara väldigt populärt, men cykeln och den smidighet det innebär att använda den saknas i princip varenda dag då det inte går att använda den och det är det många runt om i landet som kan intyga.

Bra träning

Att cykla är bra träning och det vill man såklart inte gå miste om när man är van vid det, det säger ju sig självt! Det allra bästa är att köpa hem en motionscykel och ha hemma, för då kan man få sin cykeltur varje dag, med den skillnaden att man cyklar inomhus istället. För den som gillar mer intensiv träning kan vi istället rekommendera en spinningcykel. Den friska luften får man se till att få på andra sätt och det i kombination med cykling inomhus ger samma effekt som den vanliga cykelturen man är van vid under de månader då det går bra att cykla.

Efter att man gjort såhär i ett par år så kan det till och med bli så att man längtar lite efter att det ska bli dags att cykla inomhus istället, för om man bara sett till att skaffa den friska luften under dagen så blir det till ett riktigt härligt träningspass hemma under tak, om man vill! Man kan ju speeda lite extra eftersom det inte finns vare sig trafik, andra cyklister eller fotgängare att ta hänsyn till.