Det finns många olika sätt att gå ner i vikt på för den som vill och att gå ner i vikt är det väldigt många som vill! Det finns en uppsjö olika bantningsdieter och tips på nätet, vissa fungerar medans vissa är direkta bluffar. Du kommer INTE gå ner i vikt genom att köpa något dyrt piller, det kan vi lova…

Något som dock är bättre för att gå ner i vikt är att röra på sig. Anledningen till att det inte är lika populärt som olika dieter är att det är (främst bara initialt) ganska jobbigt. No pain no gain – som man säger på engelska.

Av alla träningsformer vill vi dock påstå att cykling är något av det mest effektiva, skonsamma, roliga och inte så värst jobbigt heller!

Gå ner i vikt snabbt med cykling

Att cykla är riktigt effektivt för att gå ner i vikt, du bränner massvis med kalorier och det är inte så värst jobbigt. Det är även mer skonsamt än en del annan cardio, som till exempel löpning. Man kan såklart cykla utomhus och ta del av natur, frisk luft samt ta sig från punkt A till B. Men när det kommer till främst träningseffekten och viktnedgång är det för de flesta mer bekvämt, lättillgängligt och effektivt att ha en motionscykel i hemmet.

Fördelar med en motionscykel hemma

Gå ner i vikt med cykling i hemmet

Visst, på sommaren är det jättekul att cykla utomhus i Sverige. Men någonstans från hösten till början på våren kan det vara riktigt kallt, mörkt och tråkigt. För att inte prata om vintermånaderna som kan bjuda på isiga och farliga vägar. Vidare slipper du regn när du cyklar inomhus.

Det är även lättare att lyssna på music, podcasts etc. när du cyklar hemma. Kanske har du väldigt bra brusreducerande hörlurar som du vill använda. Att cykla med sådana i riktig trafik kan vara mycket farligt då du inte hör så mycket av omgivningen, till exempel en bil som närmar sig snabbt. Du kan också titta på TV, youtube och liknande när du cyklar hemma.

Det är även ett större projekt att ta sig ut och cykla jämfört med att gå till rummet i hemmet där motionscykeln står och börja trampa lite. Och när det kommer till att gå ner i vikt finns det redan tillräckligt med enkla ursäkter man tar till för att inte göra något…

En annan stor fördel med en träningscykel hemma jämfört med andra träningsmaskiner och redskap som till exempel ett löpband eller en boxningssäck är att en träningscykel knappt låter eller vibrerar något. Du kommer alltså inte störa dina grannar om du bor i en lägenhet. Detta är annars något som hindrar många från att motionera hemma.

Har du tänkt köpa en kan vi tipsa om vår artikel med REA och rabatter. Samt spana in de lite mer avancerade cyklarna Airbike/Airdyne.