Är du ute efter en så billig motionscykel som möjligt? Då ska vi försöka guida dig och ge våra bästa tips på de mest prisvärda budgetalternativen.

Billig motionscykel – Var går gränsen?

En motionscykel är relativt avancerad och de kan inte bli hur billiga som helst. Priserna pressas dock hela tiden och det finns modeller av tvivelaktig kvalité som kostar väldigt lite. Men du vill inte köpa en hur billig träningscykel som helst, den ska ju hålla och ge dig bra träning under flera år.

Gränsen för när en motionscykel blir för billig är svårt att säga exakt, men när man kommer under 3000 kronor ska man vara extra vaksam. Våra tips till en bra men billig cykel är att köpa från ett någorlunda etablerat och välkänt märke. Undvik piratkopior och modeller utan något märke alls. Kolla gärna runt efter bäst i test, recensioner samt omdömen om det finns några.

Våra val som de bästa billiga träningscyklarna

Nedanför listar vi de cyklar vi anser vara bästa val om du vill komma undan så billigt som möjligt.

Christopeit Sport AL2

En riktigt billig motionscykel!

Detta är en klassisk och billig träningscykel som funnits på marknaden i många år och har bra omdömen. Den är inte lika billig som vår vinnare men priset är ändå överkomligt.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sporttema!

PS: Spana gärna in ”lillebror” Motionscykel AL1 också!

Master Fitness Motionscykel B15

Bästa köp

Detta är en billig och bra motionscykel. Mycket billigare än så här blir det inte om du vill ha ett välkänt märke och bra prestanda. Master Fitness har funnits på den svenska marknaden i 30 år vilket borgar för trygghet och god kvalité.

Läs mer och köp på FitnessTemplet eller Träningsmaskiner.com!

Abilica – WinMag Cruise

Abilica - WinMag Cruise har lågt pris

Detta är en cykel i ungefär samma prisklass som ovanstående, eventuellt lite dyrare beroende på i vilken webbshop du handlar. Abilica är ett välkänt Skandinaviskt märke som är kända för att hålla bra kvalité på sina produkter så du kan känna dig trygg.

Läs mer och köp på Träningspartner, Sporttema eller Sportgymbutiken!

inSPORTline – Rapid SE

Rapid SE är en billig träningscykel

Ett bra köp för den ekonomiske. inSPORTline är ett budgetmärke, men de är ändå väletablerade och vi har inte hört något dåligt om dem.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sportgymbutiken!